6 Eylül 2008 Cumartesi

Hayır Demeyi Öğrenmek

Hayır Demeyi Öğrenmek

Çocuğuna kötü dokunuşları öğretme görevini kimse sevmez. Ebeveyn olarak çocuğunuza bu dünyada kendilerini incitecek kötü insanların bulunduğunu anlattığınızda, onun dünyasını karartacağınızı düşünebilirsiniz. O zaman ne yapmalı? Bu konuda yazılmış değişik kitaplar ve broşürler bulunmaktadır. Hatırlanması gereken bazı noktalan sıralayalım:
Açık iletişim her şeyden önemlidir. Çocuğunuzu dinleyin ve sakın size anlattıkları karşısında duyduğunuz şaşkınlığı göstermeyin, yoksa size anlatmaz. Çocuğunuz, ne söylerse söylesin, ne olursa olsun, onu seveceğinize güvenmelidir. Utanç duymamaları için sık sık ve açıkça vücutları üzerine konuşun. Çocuğunuza kendisinin istemediği hiç kimsenin dokun¬maya hakkı olmadığını öğretin. Basit bir kucaklama da olsa, her¬hangi birine, herhangi bir zamanda dokunulmak istemediklerini söyleyebileceklerini vurgulayın.
Ailede güveni geliştirin ki, her zaman çocuğunuza inanabilesiniz. Herhangi bir şekilde kendisini rahatsız hissediyorsa, doğru git¬meyen bir şey var demektir. Bedeli ne olursa olsun, araştırmak ve

0 yorum: